Волинь Новини

На Волині очікують нову поставку вакцини Pfizer. Яка ситуація з щепленнями проти COVID-19

На Волині найближчими днями очікують поставку 1 170 додаткових доз вакцини Comirnaty від Pfizer, – розповів Суспільному начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух.

Для волинян вакцина буде доступна вже у понеділок, 24 квітня.

Зі слів Юрія Легкодуха, затримок із постачанням вакцин проти коронавірусної інфекції в область наразі немає. Водночас медики відмітили, що темпи вакцинації на Волині значно знизилися.

Суспільне побувало на одному з пунктів вакцинації у Луцьку. За пів дня сюди не звернулася жодна людина, – розповів черговий лікар Володимир Сорока. Людям пропонують щепитися вакциною CoronaVac. Pfizer немає майже тиждень.

На Волині очікують нову поставку вакцини Pfizer. Яка ситуація з щепленнями проти COVID-19
Лікар Володимир Сорока. Суспільне Луцьк

“Робити щеплення треба усім, бо хвороба не обирає, хто хворіє, хто не хворіє. Коли людина провакцинована, то перебіг хвороби на багато легший і не дає ускладнень”, – каже Володимир Сорока.

На важливості повного курсу вакцинації та додаткових, бустерних дозах, Суспільному також наголосила керівниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко.

“В області першу дозу, першу бустерну дозу отримали орієнтовно 60 тисяч громадян, – це майже 18% волинян, другу бустерну дозу отримали дещо більше 4 тисяч. Це надзвичайно мало”, – говорить епідеміологиня.

Як розповів Юрій Легкодух, щотижня на Волині реєструють майже пів тисячі випадків захворювання на COVID-19. Від початку пандемії в області зареєстрували 161,5 тисячу недужих на коронавірус.