Сімнадцятирічна лучанка Аня Дігалевич від початку повномасштабного вторгнення разом з подругами пече хліб для військових. Напередодні Великодня дівчата вчергове зібралися на кухні, що зготувати великодні краффіни, – розповіла Суспільному Анна Дігалевич.
Зі слів дівчини, цього разу планують спекти пів сотні краффінів. Для цього використають 100 яєць та вісім кілограмів борошна.
Роботу розпочали з шостої години ранку.
Анна Дігалевич навчається в 11-му ліцеї, випічкою займається понад чотири роки. Каже, що в неї та її подруг є бажання і мотивація бути хоча б трошки дотичними до того, щоб зробити хлопцям свято на передовій.
Допомагають Ані подруги та двоюрідні сестри Діана та Маріанна.
Коли дівчата працюють, маленька квартирка перетворюється на справжній вулик. Кажуть: процесом керує Аня, а вони чітко виконують усі інструкції.
Катерина Куриця пече паски вперше. Каже, що цього разу процеси розділені не рівномірно, усі роблять, те, що кому перепадає. Завдання дівчини – це дріжджі та яйця: розбивати, збивати та зважувати.
Єва Ремба волонтерить понад рік. З Анею, яка ініціювала випічку пасок, – говорить, –знається із дитячого садка, тому з радістю їй допомагає. Каже: спочатку починали пекти на благодійні ярмарки печиво, пиріжки, потім дійшли до хліба, нині – паски.
“Коли мені запропонували допомагати. Я подумала: : “О, круто! Я маю художню освіту можу допомагати з декором”, – розповідає дівчина.
Оздоблені краффіни відвозять до волонтерів у Старе місто.
З вівторка 11 квітня вже тисячу пасок поїхало до хлопців на передову, – каже волонтерка Лариса Дорощук. Зі слів волонтера Ігоря Андрощука, щодня перед Великоднем відправляють до дев’яти машин із продуктами для військових.