Жителька села Сирники Галина Пушкаренко щороку пече паски для рідних. Каже: тримає у голові і використовує до десяти різних рецептів великоднього хліба.
Цього року жінка зготувала заварну лимонну паску. Рецепт показала Суспільному. “Я її дуже люблю, моя сім’я її любить”, – говорить господиня про паску. Додає: для приготування використовує переважно домашні продукти.
На кухні, каже жінка, проводить багато часу, любить готувати різні солодощі, Тому, – додає: знайомі називають її “Солодка фея”. Галина Пушкаренко розповіла: до випікання паски завжди підходить відповідально і завчасно налаштовує себе на процес.
“Це як медитація, заспокоєння таке. Завжди треба і гостям, і обмінюємося ми пасками завжди. Зараз у мене п’ять онуків, багато печу постійно, вони приїжджають. Вони люблять, щоб у бабусі на кухні завжди випічкою пахне”.