Новини

Шмигаль заявив, що ЗСУ можуть розпочати контнаступ влітку

Контрнаступ українських військових може розпочатись влітку і Україна повинна зробити все, щоб сили оборони були готові на всі 100%.

Про це заявив премʼєрміністр України Денис Шмигаль, який наразі перебуває з робочою поїздкою у Вашингтоні, інформує The Hill, передає Молодий Буковинець.

Шмигаль заявив, що уряд країни відчуває тиск з боку населення країни щодо початку контрнаступу.

“Проте ми не відчуваємо жодного тиску з боку наших партнерів та союзників. Вони розуміють, що щоб ми почали контрнаступ, нам потрібна більш ніж стовідсоткова готовність”, – сказав він.

На питання про те, чи вплине якось на український контрнаступ витік секретних документів, Шмигаль заявив, що Україна обовʼязково звільнить всі свої території.

“Ми неодноразово доводили, що можемо це зробити. Від наших міжнародних партнерів ми просимо більше військового потенціалу, такого як танки, боєприпаси, літаки, бронетехніка”, – зазначив він.

Крім того, український премʼєр заявив, що Україна зазнає великих втрат через війну, як економічних, так і людських, але це не означає, що в українців нема мужності боротись до перемоги.