Важливо Волинь Новини

У Лесиному виші реалізовано проєкт ЄС із протидії деструктивним впливам

На факультеті міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки реалізовано перший етап проєкту «Стратегічні комунікації ЄС: протидія деструктивним впливам» програми ERASMUS+ напряму модуль Жана Моне.

Із 2014 р. держави-члени Євросоюзу зіткнулися з потужним деструктивним інформаційним впливом рф й інтенсивним поширенням ідей екстремізму та радикалізму Ісламської держави. Ці виклики спонукали ЄС до вироблення та реалізації нового виду комунікацій – стратегічних комунікацій, які зорієнтовані на створення та просування позитивного сприйняття Союзу, його цінностей, зовнішньої політики та політики безпеки, спростування дестабілізаційних повідомлень і протидії зовнішнім деструктивним впливам.

У двох сесіях тренінгу взяли участь студенти, аспіранти й викладачі з Волинського національного університету імені Лесі України, Рівненського державного гуманітарного університету, Національного університету водного господарства та природокористування, НУ «Львівська політехніка», Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (Миколаїв).

Тематика проєкту (медіаграмотність, публічна дипломатія ЄС, кібербезпека, боротьба з фейками та дезінформацією, пропагандою екстремізму тощо) сприятиме розвитку свідомих, обізнаних громадян держави, які поділяють спільні європейські цінності та демократичні принципи, позитивно оцінюють ЄС та євроінтеграційні процеси й прагнуть жити в європейській державі, а не в сателіті рф.

Окрім тренінгів торік у травні відбулася науково-практична конференція «Стратегічні комунікації в контексті безпекової політики: європейський і глобальний рівні», а в листопаді – круглий стіл «Зовнішньополітичні інтереси України та європейські цінності».

Посилання на сайт і матеріали проєкту: https://stratcomeu.wordpress.com/



Наталія КАРПЧУК