Волинь Новини

Волиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларів

Мешканці Рівненської та Волинської областей незаконно переправляли чоловіків призовного віку через кордон під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення, – пише ВСН.

Організатори злочинної схеми вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видачі дозволів «Шлях», за що брали від 1500 до 5000 доларів США. Про це повідомили у ДПСУ.

Таким чином зловмисники внесли до електронної системи дані понад 450 чоловіків призовного віку, з яких понад 170 не повернулася до України. За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до 1 мільйона доларів.

У Волинській та Рівненській областях здійснили обшуки у 10 фігурантів за дванадцятьма адресами, а також перевірили 6 автівок, дві з яких помістили на штраф-майданчик.

За результатами обшуків вилучено телефони, оргтехніку, флеш-носії, печатки і документацію, закордонні паспорти, банківські карти, чорнові записи, майже 1 мільйон гривень у різній валюті. Двом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру.

10 квітня суд обрав підозрюваному виконавцеві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ще одного співучасника відправив під варту з можливістю внесення застави у розмірі 671 тисячі гривень. Заходи тривали близько 4-х місяців.

Наразі встановлюються всі обставини злочинів та причетні до них особи. Триває досудове розслідування.

 

Волиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларівВолиняни переправляли ухилянтів за кордон. Сума заробітку може сягати мільйона доларів