Важливо Волинь Новини

“Надалі тримають молитовний зв’язок з країною агресором”, – Тетяна Єремеєва про заборону діяльності УПЦ МП на теренах Волині

Як стало відомо, Тетяна Єремеєва прагне аби на теренах Волині заборонили діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

Про це головна лікарка Центру хірургії ока професора Загурського зазначила у соцмережі Facebook.

 

“В політичних колах обласноїради Волині вирує в повітрі ініціатива про розгляд питання позбавлення права користування комунальною землею московським патріархатом УПЦ.

Але зовсім це питання гальмується у Луцьку!!Шановні депутати, наберіться сміливості та внесіть на розгляд Міської Ради Луцька це питання та одноголосно проголосуйте,як наприклад, це зробили у Хмельницьку.
УПЦ московського патріархату волають, що вони стали незалежні, але насправді просто БРЕШУТЬ і надалі тримають молитовний зв’язок з країною агресором .
Не існує в канонічному праві «незалежна» церква. Після змін у статуті УПЦ за законом повинен був відбутись процес повідомлення ( Мирчі грамоти) керівників інших помісних церков, але цього не відбулось .
Як би вони не волали, що вони від’єднались від РПЦ, але патріарх Кирил розсилає листи про події в Лаврі від імені УПЦ московського патріархату(!).
Сам Онуфрій є і досі членом Священого Синоду Російської православної церкви та молитися на антимінсах підписаних Кирилом.

Нещодавній висновок Державної релігієзнавчої експертизи підтвердив канонічне єднання УПЦ з Російською православною церквою”, – йдеться у дописі.