Волинь Новини

На Волині судили чоловіка за ухилення від призову на військову службу

Суд оголосив вирок ухилянтові.

Любешівський районний суд на днях розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності мешканця села Ветли за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Про це Район Любешів дізнався з вироку суду від 4 квітня.

Цей військовозобов’язаний 17 листопада 2022 року відмовився отримувати повістку про призов і, бувши належним чином оповіщеним, не з`явився без поважних причин до пункту збору для відправлення у військову частину.

У судовому засіданні свою вину чоловік визнав. Показав, що в березні 2022 року, проходячи медичний огляд, не повідомив лікарям про наявність травм і захворювань, тож його визнали придатним до військової служби. Згодом загострилися проблеми зі здоров`ям.

Згідно з довідкою Ветлівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини він справді хворіє на міокардіофіброз, хронічний ерозивний гастрит, рубцеву деформацію дванадцятипалої кишки, має наслідки закритої черепно-мозкової травми та варикозне розширення вен. Проте амбулаторна довідка, зазначається у вироку, не спростовує висновок військово-лікарської комісії про придатність обвинуваченого до військової служби. Крім того, вказаний висновок в установленому законом порядку ним не оскаржувався.