Волинь Новини

У ВНУ відбувся День абітурієнта

4 квітня у Волинському національному університеті імені Лесі Українки в онлайн-режимі відбувся день абітурієнта за участі ректора Анатолія Цьося, проректорів, деканів факультетів, представників приймальної комісії. Майбутні студенти долучилися до заходу, щоб ознайомитися із закладом вищої освіти, а також отримати відповіді на актуальні питання вступної кампанії 2023 року.

день_відкритих_дверей

На початку дійства ректор Анатолій Цьось привітав присутніх і наголосив, що ВНУ імені Лесі Українки цінує молодь за прагнення стати найкращими, бажання бути першими в освоєнні науки, тому щоразу створює нові можливості для реалізації їхніх талантів. Абітурієнти мають змогу приєднатися до студентської спільноти Університету, обравши з-поміж 15 факультетів і Навчально-наукового фізико-технологічного інституту, понад 60 спеціальностей та освітніх програм. Також ректор закцентував на перевагах ВНУ імені Лесі Українки – академічній мобільності, студентоцентризмі та відкритості.

день_відкритих_дверей

Опісля відповідальний секретар приймальної комісії Олег Дикий розповів абітурієнтам про особливості вступної кампанії 2023 року, яка традиційно відбуватиметься упродовж липня–серпня; порядок і правила прийому до ЗВО; конкурсний відбір на основі повної загальної середньої освіти та НРК 5; Національний мультипредметний тест; розрахунок конкурсного бала; спеціальності, що мають особливу підтримку; етапи вступної кампанії (так, із 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів); пільги та спеціальні умови вступу тощо. Ректор Анатолій Цьось доповнив виступ колеги, зауваживши, що загальна вартість навчання суттєво не змінюватиметься порівняно з минулим роком.

На завершення Олег Дикий відповів на запитання абітурієнтів, подякував їм за участь і закликав звертатися в Університет, приймальну комісію, на факультети, щоб отримати усю вичерпну інформацію щодо вступної кампанії, адже це вирішальний крок у майбутнє.

Відділ інформаційної політики