Волинь Новини

Ківерцівський край: у «Цуманській пущі» зустрічають птахів

Як відомо, щорічно 1 квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів.

Цей день обрали не випадково, адже 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів, а також у кінці березня – на початку квітня відбувається приліт пернатих із місць зимівлі, повідомляють на сторінці у фейсбуці Ківерцівського НПП «Цуманська пуща»

Метою цього дня є привернення уваги до збереження видового різноманіття та чисельності птахів, адже вони приносять неоціненну користь людині: живлячись комахами і гризунами, вони регулюють їхню чисельність, беруть участь у запиленні рослин, поширенні плодів і насіння, а також самі є складовою ланцюга живлення і забезпечують рівновагу у тваринному світі, передає Еко. Район.

Для сприяння гніздуванню птахів у лісах Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» працівники Парку виготовили та встановили 50 дуплянок.

«Попри важчий процес виготовлення дуплянки ніж, наприклад, шпаківні, такі гніздівлі для птахів є кращими, оскільки вони більш схожі на природне дупло, є менш помітними для хижаків і краще зберігають тепло», – йдеться у дописі.