Волинь Новини

Многая літа: на Волині привітали 91-річного жителя

Як стало відомо, Марку Моничу із села Мельники на Шаччині виповнився 91 рік.

Про це інформують на сторінці місцевої бібліотеки, пеоредає Район. Шацьк.

У селі Мельники є добра традиція – вітати поважних довгожителів з днем народження.

Довожителі –  це історія нашої громади із життєвою мудрістю та багатим досвідом, незламністю, проявленою ще в роки юності під час голодомору та воєнного лихоліття, у період післявоєнної відбудови країни. Зовсім небагато їх лишилося – наших сивочолих бабусь та дідусів, яким доля подарувала життєві випробування, довголіття і наснагу дочекатися сьогодення.

Одним з найстарших мешканців у нашому селі є Монич Марко Степанович, який 29 березня відзначив свій 91-ий рік народження. Далеко не кожному судилося зустріти такий поважний вік.

Та не дивлячись на всі виклики, Марко Степанович зберіг у своїй душі доброту і любов, якими й донині ділиться з родиною та односельцями. Завжди усміхнений і привітний.
Життєва весна іменинника зігріта обіймами найближчих людей, адже поряд рідні та близькі.
Іменинник приймав від гостей хліб як заведено в Українських традиціях та подарунки, а також тепло дякував за виявлену до нього увагу.

Привітати цього простого та щирого чоловіка прийшли: завідувач місцевого клубу Федір Гірич, староста Мельниківського старостинського округу Руслана Сидорук та бібліотекар, бібліотеки-філії села Мельники Іванка Пастернак.