Волинь Новини

Волинські хірурги вперше провели унікальну операцію військовослужбовцю

Хірургами відділення артроскопії та малоінвазивних отропедичних втручань Волинської обласної клінічної лікарні вперше проведена операція по стабілізації плечового суглоба з приводу звичного вивиху плеча (операція Латерже).

Таке оперативне втручання має свої труднощі, оскільки під час операції є високий ризик пошкодити нервові та судинні структури кінцівки.

Про це повідомили у медичному закладі:«Операція проведена військовому на лівому плечовому суглобі. Зі слів якого, перший вивих голівки плечової кістки він отримав під час бойових дій ще 10 місяців тому. Вивих вправили товариші по службі самостійно. Був великий крововилив в суглоб і навколо суглоба. За медичною допомогою не звертався. Орієнтовно через місяць стався повторний вивих плеча. В подальшому вивихи повторювалися все частіше і частіше, навіть за найменших рухів в зв’язку з чим, було проведено магнітно-резонансне обстеження, під час якого діагностовано травматичне пошкодження хрящевої губи лівої лопатки. Пораду про необхідність оперативного втручання проігнорував. Коли вивихи остаточно надокучили, звернувся до військової частини в зоні бойових дій, попросив про допомогу. Був направлений у військовий шпиталь м. Дніпра. Звідки був переведений у Волинську обласну клінічну лікарню, де йому було проведено операцію. Таке оперативне втручання має свої труднощі, оскільки під час операції є високий ризик пошкодити нервові та судинні структури кінцівки. Саме тому за такі втручання беруться не всі та й не скрізь. Операція пройшла успішно. Результат: функціональний стан кінцівки добрий. Травмований вже може рухати рукою. Проводиться рання реабілітація».