Волинь Новини

На Волині підпалили пам’ятник 16-річній Катерині Литкіній, яку вбили два брати

Перед Великоднем невідомі підпалили пам’ятник Катерині Литкіній, яку 2016-го року вбили двоє братів на териконі шахти №3 у Нововолинську.

Мати Вікторія Литкіна зазначила, що подібні тортури над могилою відбуваються другий рік перед Великоднем. Раніше крали квіти та лампадки, хрест з пам’ятника тричі крали. Інформацію опублікувала мати покійної на своїй фейсбук-сторінці, – пише Буг.

Фото з плити невідомі теж намагались здерти – не вдалося, цьогоріч підпалили пам’ятник.

«Немає слів описати емоції коли приходиш до дитини та бачиш це. Можливо владі й правоохоронним органам варто більше уваги приділяти цій території», – йдеться у дописі.

 

2016-го року у Нововолинську на териконі шахти №3 було знайдено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки батько знайшов її мертвою. У дівчини була розбита голова, обличчя понівечене та прикрите волоссям. Підозри впали на знайомих хлопців Каті, двоюрідних братів. У вечір, коли зникла, виходила віддати одному з них диск та малюнки. Обоє після вбивства залишили країну.

У 2019-му році Ковельський міськрайонний суд виніс вирок Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку у справі вбивства Литкіної. Статочнюка засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі, Терлецького – 13 років 6 місяців.