Волинь Новини

Сесія Луцькради не розглядатиме скандальне рішення, – Поліщук про переселення коледжу з історичної будівлі

Скандальне рішення про перенесення Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій з приміщення історичної будівлі по вул. Кафедральна, 6 зняли з розгляду сесією Луцької міської ради у п’ятницю, 31 березня. 

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук, – пише ВСН. 

«Поява спірного проекту рішення викликана повністю неадекватною поведінкою та протиправними діями керівника коледжу, який вважає, що коледж – це його власність, а не державний навчальний заклад. Задля уникнення протистояння, на сесії проект рішення буде знятий, оскільки професійний й хороший колектив закладу, його студенти не можуть бути заручниками неадекватної поведінки одного лише керівника. А його протиправними діями буде займатись поліція та міністерство освіти та науки України», – написав Поліщук.

Нагадаємо, раніше для коледжу хотіли змінити місце розташування. Це, кажуть у міській раді, один із механізмів впливу на керівництво закладу, яке перешкоджає підготовці до відкриття підземелля, що планується у травні цьогоріч.

Як повідомив міський голова Луцька, ще до офіційного відкриття керівник коледжу почав допускати в орендоване мерією приміщення сторонніх людей, проводити в об‘єкті не зданому в експлуатацію незрозумілі екскурсії (за попередньою інформацією за гроші), усіляко перешкоджати працівникам в реалізації проекту.

«У приміщеннях знаходиться майно, мультимедійне обладнання та устаткування на мільйони гривень. У зв‘язку з протиправними діями керівника коледжу, частину обладнання ми були змушені вивезти для уникнення крадіжки або псування цього дороговартісного майна, придбаного за кошти грантодавців. Така поведінка керівника коледжу ставить під загрозу реалізацію всього проекту!» – пояснив Поліщук.