Волинь Новини

Волинянка заперечувала вторгнення росії до України: її покарали

Умовне покарання отримала волинянка, яка у соціальних мережах заперечувала російську агресію, виправдовуючи дії ворожої країни.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд, – пише ІА Волинські новини.

Уродженка міста Ківерці Інна Хвиць, підтримуючи антиукраїнські рухи, спрямовані на відокремлення від України частини її території, з березня по серпень минулого року розміщувала на спеціально створеній у російській соцмережі «Одноклассники» сторінці дописи, в яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію РФ проти України, розпочату в 2014 році.

Подаємо приклади дописів, які волинянка розміщувала на створеній сторінці:

«Военная операция России в Украине идет уже почти три недели… Только по украинским соцсетям гуляет 1 200 000 фейков о спецоперации… Пытаються, когда нет реальных преступлений противника, сфабриковать подобного рода свидетельства, либо используя старую хронику из других регионов, либо делая постановочные фотосессии, как было неоднократно на протяжении всей войны»;

«Спецназ захватил укронацистов, участвовавших в пытках солдат ВС РФ… И так будет с каждым, кто будет недостойно, нарушая Женевские конвенции поступать с нашими военнопленными».

Під час підготовчого судового засідання було надано угоду про визнання винуватості між прокурором та сепаратисткою. Суд визнав волинянку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, та призначив їй покарання у виді двох років позбавлення волі, яке замінив на рік умовного.