Волинь Новини

У Любешеві виявлятимуть порушників правил благоустрою

Як стало відомо, за фактами виявлених порушень винуватців притягуватимуть до  адміністративної  відповідальності.

Працівник КП  «Любешів-Комфорт-Сервіс» проводитимуть рейди для виявлення фактів порушення мешканцями громади правил благоустрою території населених пунктів Любешівської селищної ради – інформують на сайті громади, передає Район. Любешів.

За фактами виявлених порушень будуть складати  протоколивинних осіб притягуватимуть до  адміністративної  відповідальності.

Комунальники нагадують, що Законом України «Про відходи» передбачено, що кожен власник квартири або приватного будинку має укласти договір на вивезення побутових відходів. Зазвичай люди відмовляються укладати договори на вивіз сміття, аргументуючи це тим, що вони його утилізують самостійно. На питання «куди?» – придумують різні варіанти, зокрема, – спалюють, закопують.  Натомість, як показує практика, сміття вивозять у ліс, на поля,  у занедбані приміщення або ж підкидають сусідам.

ідсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичних осіб, юридичних осіб є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Любешівської селищної ради і тягне за собою адміністративну відповідальність  у вигляді  накладення штрафу:

  • на громадян, фізичних осіб (від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) від 340 грн до 1360 грн,
  • для юридичних осіб (керівників підприємств, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності)(від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) від 850 грн до 1700 грн.

КП  «Любешів-Комфорт-Сервіс» надає послуги з вивезення,  приймання, зберігання та заховання твердих побутових відходів.  Вартість вивезення сміття (ТПВ) становить 17,70 грн за місяць на одного мешканця будинку.