Волинь Новини

Назвали офіційну причину пожежі на Центральному ринку у Луцьку

З моменту пожежі на Центральному ринку Луцька минуло трохи більш як три місяці. У ДСНС Волині кажуть, що за цей час провели багато експертиз і досліджень.

Як розповів «Конкуренту» начальник дослідно-випробувальної лабораторії ГУ ДСНС Волині Петро Поліщук, під час детального огляду встановили, що якихось несанкціонованих проникнень в будівлю не було.

«У павільйоні були встановлені морозильні камери, виготовлені ще за часів СРСР. Також встановлено, що там було велике пожежне навантаження у вигляді паперових ящиків, дерев’яні піддони були розміщені на підлозі, і решта матеріалів, які дуже легко займаються і горять», – розповів фахівець.

Окрім цього, зі слів Петра Поліщука, на місці виникнення пожежі виявили багато залишків тимчасової електромережі, тобто подовжувачів.

«Через дані подовжувачі були ввімкнені морозильні камери та інше обладнання. Під час огляду залишків електромережі були виявлені сліди, характерні для аварійних режимів роботи електромережі і короткого замикання електроповодки», – додав він.

В поліції Волині зазначили, що вже є офіційний висновок пожежо-технічної експертизи з приводу причини виникнення пожежі. Кажуть, вогонь, ймовірно, спалахнув через коротке замикання в одній із холодильних камер.