На початку березня родинний бізнес луцького ковбасника Святослава Хорошенка – підприємство «ТМ» Хороший Смак» – закрили через антисанітарію. У цехах, де виготовляють м’ясну продукцію, спеціалісти виявили понад 35 порушень. Однак продукція і досі є в продажу.
Про це повідомдяє 12 канал.
Нагадаємо: інспектори виявили у цехах підприємства залишки харчових продуктів. Це свідчить про те, що працівники харчувалися під час робочого процесу. А на стелі були частини сировини, що сприяють розвику плісняви, яка може потрапити у продукти. Дренажну систему у приміщеннях позакладали цеглою та камінням, що унеможливоює нормальне водовідведення. У виробничих приміщеннях, підкреслює інспектор, недотримуються санітарних норм. На усіх поверхнях були сліди жиру від попередньої продукції. Працівники не дотримуються втановлених інструкцій з чистоти та дезінфекції робочого місця та обладнання.
Наразі підприємство не працює, але в магазині на вулиці Львівській ковбаса виробника в продажу є. Продавчиня запевняє, що припису Держпродспоживслужби підприємство дотримується – вся продукція випущена 7 березня.
Однак у рішенні Держпродспоживслужби наголошено:
«Звертаємо увагу споживачів, у разі виявлення в обігу продукції виробника, виготовленої в період із 7 березня 2023 року, просимо невідкладно повідомляти з наданням підтверджень Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області».
Тобто власники ТМ «Хороший Смак» порушують припис контрольного органу і наражають здоров’я своїх покупців на небезпеку.