Волинь Новини

Суд звільнив від покарання волинянина, який вербував дівчат для роботи повіями

Рівненський суд призначив три роки іспитового терміну 29-річному мешканцю Волині, який вербував дівчат для роботи повіями у Словаччині. Йому вдалось схилити до заняття проституцією трьох дівчат, всі вони не мали грошей та перебували у скрутному становищі.

Суд вирішив, що для чоловіка буде достатньо іспитового терміну без відбування покарання в тюрмі, оскільки свою провину він визнав та запевнив, що начебто розкаявся. 

Про це інформує zaxid.net.

Як йдеться у вироку Рівненського міського суду, трьох дівчат з Рівненщини сутенер завербував на початку літа 2018 року. Їм він обіцяв високі заробітки: по 300 євро з одного клієнта. Зважаючи на те, що така сума була для них дуже високою, на пропозицію працювати повіями дівчата погодились. В свою чергу, сутенер пообіцяв допомогти з оформленням документів для виїзду з України.

29-річного чоловіка 28 червня 2018 року затримали на кордоні з Польщею  в пункті пропуску «Грушів-Будомеж» під час спроби вивезти за кордон двох дівчат. Відомо, що третя через сімейні обставини в той день поїхати не змогла.

Оголошення вироку у цій справі відбулося 24 лютого цього року.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю і повідомив, що дійсно скоїв вказане правопорушення при вищезазначених обставинах. В скоєному щиро розкаюється. Від потерпілих надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності, покарання просили обрати на розсуд суду,

– йдеться у вироку.

Суд визнав чоловіка винним у порушенні ч.2 ст. 149 ККУ (торгівля людьми), втім, від відбування покарання звільнив, призначивши лише три роки умовного терміну. Зазначимо, що максимально ця стаття передбачає до 12 років ув’язнення.