Волинь Новини

Через Волинську митницю хотіли провезти гуманітарної допомоги на 26 мільйонів

У ході проведення перевірки законності ввезення у 2022 році на митну територію України товарів гуманітарної допомоги на адресу чергової благодійної організації, працівниками Координаційно-моніторингової митниці викрито незаконну схему переміщення комерційного вантажу загальною вагою 25,8 тон та вартістю понад 26 млн гривень.

Про це інформує Волинська митниця, – пише ВолиньUA.

Так, у зоні діяльності Волинської митниці з Польщі до України в якості гуманітарної допомоги ввезено товари «одяг, взуття, продукти харчування та гігієнічні засоби» від донора з Китайської народної республіки.

З метою перевірки законності переміщення згаданих партій товарів у якості гуманітарної допомоги через митний кордон України було направлено офіційний запит до митних органів Польщі.

З відповіді Польської сторони встановлено, що товари переміщувались в якості комерційного вантажу на адреси українських отримувачів та жодного відношення до гуманітарної допомоги не мали.

Тобто представниками перевізника під час декларування зазначених товарів вказано неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та статусу товару.

На підставі отриманої інформації та проведеної митницею перевірки стосовно водіїв складено 2 протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України на загальну суму 26,6 млн гривень.

За виявленими фактами Координаційно-моніторинговою митницею направлені повідомлення про злочин до правоохоронних органів.