Волинь Новини

На підтримку ДКП «Луцьктепло» потрібно майже мільярд гривень

В обласному центрі Волині погодили проєкт програми підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2024-2028 роки. На реалізацію програми потрібно 965 мільйонів 740 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, – пише ІА Волинські новини.

«Підприємство пройшло рівно опалювальний сезон, хоча це було непросто, адже були перебої з електроживленням. Але ми маємо все, щоб готуватися до нового сезону. Також купили труби, які буде прокладено на проспекті Відродження. В цьому сезоні ми зможемо замінити до 11 кілометрів тепломереж», – повідомив керівник ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Основні проблеми, на розв’язання яких спрямована програма:

виконання зобов’язань перед кредиторами відповідно до сплати заборгованості за минулі періоди та вчасне виконання поточних договірних зобов’язань (енергоносії, оренда тощо);

підтримка реалізації проєкту модернізації системи централізованого теплопостачання у місті Луцьку та покриття витрат ПДВ за Контрактом згідно з лотами: Лот 3А «Модернізація котелень – заміна пальників» та Лот 3В «Модернізація котелень – заміна великих насосів»;

погашення кредитних зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку.

Відзначимо, що за рахунок організаційно-розпорядчих, економічних, нормативно-правових заходів передбачено забезпечення сталого функціонування підприємства.