Волинь Новини

В останню дорогу провели воїна з Піддубців Володимира Матрунчика

У  Підгайцівській громаді віддали останню шану загиблому від ворожої агресії військовослужбовцю, мешканцю села Піддубці Володимиру Матрунчику.

Поховали героя 14 березня 2023 року на міському кладовищі у селі Гаразджа. Про це йдеться на сайті Підгайцівської громади.

Вранці тіло Володимира привезли до батьківської хати у Піддубці. Його зустрічали усім селом – діти та дорослі, з квітами та прапорами, на колінах уздовж усього шляху до рідного порогу.

Службу за упокій душі захисника відслужили у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку, куди попрощатися із загиблим Героєм прийшло більше сотні людей – рідні, однокурсники, колеги, знайомі. Приїхали і його колеги та друзі з Києва, адже загиблий до війни останні роки життя мешкав у столиці, очолював проєктну фірму, а до війська пішов добровольцем у травні 2022 року.

 

 

Після спільної молитви колона рушила від собору на Театральний майдан, де поруч зі стелою «Героям Небесної Сотні» під звуки військового оркестру виконали Гімн України. Після цього колона рушила на кладовище.

«Немає більшої любові, як віддати життя за своїх друзів. Попри те, що Володимир не встиг створити сім’ї, народити дітей, його життя продовжуватиметься у поколіннях дітей, заради яких він бажав зберегти Україну цілісною», – такі слова прозвучали із вуст священника під час заупокійної проповіді.

Поховали Володимира Матрунчика у Гаразджі під звуки військового оркестру, залпи почесної варти та спільне виконання Гімну України.