Волинь Новини

Біля ліцею на Волині облаштували криту велопарковку на 40 місць

У рамках національної кампанії “Велосипедом до школи” на подвір’ї Ківерцівського ліцею №4 встановили велопарковку критого типу, — повідомили на Facebook-сторінці ліцею.

Національна кампанія “Велосипедом до школи” відбулася в межах проєкту “Впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в українських школах”, що реалізує U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

У проєкті взяли участь 140 учасників з усієї України. З них відібрали лише 15. Серед них Ківерцівський ліцей № 4, де навчається багато дітей з навколишніх сіл та доїжджають до школи велосипедами.

“Велопарковка біля ліцею стояла вже давно, але вона не була критою, вона хоч і велика, але паркомісць все одно бракувало, та й конструкція парковки була так собі”, — написав у Facebook ківерчанин та організатор веломандрівок Олег Вілігурський.

Ліцей на Волині став переможцем національного конкурсу та облаштував криту велопарковку
Так паркувалися біля Ківерцівського ліцею №4 в 2019 році. Фото: Олег Вілігурський

Школи-переможниці проєкту, серед яких Ківерцівський ліцей №4, отримають: сучасні велопарковки критого типу для довгострокового зберігання велотранспорту на 40 паркомісць; набір велоінструментів; два навчальні велосипеди з шоломами; допомогу в облаштуванні навчального майданчика; навчання і сертифікація веломенторів, методичні матеріали та менторську підтримку для 2-х вчителів.

Ліцей на Волині став переможцем національного конкурсу та облаштував криту велопарковку
Процес облаштування критої велопарковки біля Ківерцівського ліцею №4, березень, 2023. Фото: Ківерцівський ліцей №4

Наразі у ліцеї вже встановили криту велопарковку. Наступним буде створення тренувального майданчика на території закладу для проведення практичних занять з безпеки руху, та підготовка веломенторів та проведення освітніх заходів для юних велосипедистів.