Луцьке підприємство «ТМ» Хороший Смак» виготовляло продукцію з порушенням норм, що загрожують життю споживачів.
Про це повідомляє Головне управління держпродспоживслужби у Волинській області.
З першого по третє березня держпродспоживслужба проводила інспекцію на підприємстві. Вона виявила ряд суттєвих порушень, які становлять загрозу життю споживачів. Зокрема, працівники повідомляють про неналежний стан приміщення та недотримання стандартів з виготовлення і зберігання м’ясних продуктів.
«В усіх виробничих приміщеннях та морозилиній і холодильних камерах наявне пошкодження стін та покрівлі підлоги. На підлозі – залишки води, яка залишилась після прибирання, що свідчить про неналежне утримання системи дренажу. ЇЇ решітки закриті шматками цегли», – йдеться в повідомлені.
До того ж, у цехах, де виробляють продукцію, знайшли обрізки кишкової облонки, а на складах – бруд, залишки сміття та металеві об’єкти.
Інспектори виявили у цехах підприємства залишки харчових продуктів. Це свідчить про те,що працівники харчувалися під час робочого процесу. А на стелі були частини сировини, що сприяють розвику плісняви, яка може потрапити у продукти. Дренажну систему у приміщеннях позакладали цеглою та камінням, що унеможливоює нормальне водовідведення.
У виробничих приміщеннях, підкреслює інспектор, недотримуються санітарних норм. На усіх поверхнях є сліди жиру від попередньої продукції. Працівники не дотримуються втановлених інструкцій з чистоти та дезінфекції робочого місця та обладнання.
«Лабораторний контроль якості проведених процедур миття та дезінфекції не ведеться. На тарі, яку використовують для сировини і готових продуктів, виявили сліди жиру. Це свідчить про неналежні санітарні умови та несе ризик забруднення готових товарів», – інформують у держпродспоживслужбі.
Для виготовлення льоду на підприємстві використовують звичайну ванну. Вона виявилася пошкодженою та брудною. Інструмент, яким цей лід набирали, був у тріщенах та нальоті. Це несе пряму загрозу для споживача. Ба більше, на підприємсті не ведуть боротьбу зі шкідниками та не слідкують за дотриманням мікробілологічних показників у готовій продукції.
«Боротьба з гризунами на потужності не ведеться, відсутні визначені види шкідників, рівні захисту потужності та пастки. Підприємсто не проводить регулярних перевірок з дотримання основних параметрів – температури, тиску, цілосності пакування та мікробіологічних показників для підтвердження відповідності процесів термічної обробки», – йдеться у звіті.
Журналісти намагались зв’язатися із власниками підприємства, але вони на зв’язок не виходять.