Волинь Новини

На Волині п’яні чоловіки вкрали мішки цукру і бідони із спиртом

Як стало відомо, у Турійську судили двох чоловіків, які п’яними вчинили крадіжку у селі Купичів.

Про це йдеться у вироку Турійського районного суду, передає Район. Турійськ.

Зазначається, що двоє чоловіків 31 грудня 2022 року в 12 годин ночі, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, шляхом пошкодження дверей проникли у господарське приміщення, звідки викрали три мішки цукру, вагою по 50 кілограм кожен, загальною вартістю 4449 гривень, та два бідони з спиртовмісною речовиною.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений чоловік №1 винуватим себе в пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся і показав, що 30 грудня вживав з чоловіком №2 алкогольні напої. Коли алкоголь закінчився, то вирішили поїхати в село Купичів для того, щоб ще придбати. Зайшовши на територію домоволодіння потерпілої вирішили викрасти алкоголь з господарського приміщення. Зняли вхідні двері та зайшли всередину, звідки викрали три мішки цукру та два бідони з спиртовмісною речовиною. Завдану потерпілій шкоду відшкодували повністю. Вказував, що шкодує про вчинене, та просив суворо не карати.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений №2 винуватим себе в пред`явленому обвинуваченні теж визнав повністю.

Потерпіла жінка у судове засідання не з`явилася.

Зрештою суд визнав винуватими чоловіків у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 185 Кримінального кодексу України, та призначили їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України чоловіків звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо вони протягом іспитового строку, двох років, не вчинять нового кримінального правопорушення і виконають покладені на них обов`язки, передбачені статтею 76 Кримінального кодексу України:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.