Волинь Новини

У Горохові з’явився новий простір для навчання та спілкування з владою

Як стало відомо, напередодні у громаді відкрили освітній центр «Горохів Хаб».

Цей майданчик дасть змогу місцевим жителям навчатися, працювати, обговорювати важливі питання в комфортних умовах. Завдяки співпраці Проєкту USAID «Говерла» та Горохівської міської ради вдалося забезпечити центр приміщенням, цифровою технікою та фахівцями, пише Волинь.

Як розповів очільник громади Віктор Годик, відкриттю хабу передувало створення Центру професійного розвитку педагогічних працівників міськради, що об’єднав найкращих освітян округи.

– Щоб молоді, креативні вчителі, які вже мають певні досягнення, працювали ефективніше, ми вирішили створити їм усі необхідні умови в такому освітньому хабі. Спільно з проєктом USAID «Говерла» нам вдалося це реалізувати, – розповів міський голова. Він також зазначив, що користуватися послугами освітнього центру зможуть всі ініціативні жителі громади.

Ця платформа дуже важлива для освіти, але я сподіваюся, що вона слугуватиме для спілкування мешканці з посадовцями.

На цьому ж наголошував і керівник Проєкту USAID «Говерла» Габріель Абрахам. Він вважає, що відкриття «Горохів Хаб» свідчить про те, що місцева влада прислухається до потреб жителів навіть під час війни.

– Ця платформа дуже важлива для освіти, але я сподіваюся, що вона слугуватиме для спілкування мешканці з посадовцями. Її важливо використовувати для ознайомлення горохівчан з рішеннями міської ради та процесом їх формування. Так люди зможуть впливати на рішення посадовців, – заявив пан Абрахам.

Під час відкриття освітнього центру, вчитель інформатики Горохівського ліцею №1 ім. І. Франка Валерій Кулай презентував розроблену власноруч освітню платформу «Smart школа». Окрім того, очільники сусідніх громад підписали угоду про міжмуніципальне співробітництво в сфері освіти.