Волинь Новини

На Волині судили винуватця смертельної ДТП, який здався через 6 років

Аварія сталася у 17 грудня 2015 року у селі Колодяжне на Ковельщині. П’яний водій автомобіля «Opel Vivaro», який їхав з перевищенням швидкості, під час обгону виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з «Renault Kangoo», водій «Renault» загинув. А водій мікроавтобуса втік за кордон і мешкав там впродовж шести років. Однак торік 2022 він повернувся і сам здався поліції, зазначивши, що розкаюється у злочині.

Нещодавно у цій справі відбувся суд, про це повідомляє Zaхid.net.

Чоловік пригадав, що того вечора з братом випивали. Оскільки брат був дуже п’яний, він вирішив сам сісти за кермо. Коли сталось зіткнення, чоловік знепритомнів, а після того, як прийшов до тями, дізнався, що з його вини загинув водій іншого авто (загиблий працював водієм шкільного автобуса, що доставляв діток з прилеглих сіл до школи-гімназії селища Голоби). Повернувшись додому, він поговорив з братом і вирішив втекти за кордон на заробітки, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Але, як стверджує, постійно відчував провину за скоєне, тож у 2022 році вирішив повернутися в Україну не через офіційний пункти пропуску. Побувши дома декілька днів сам звернувся до поліції. В рахунок відшкодування шкоди він передавав гроші брату померлого та дітям.

У суді винуватець смертельно аварії просив дати шанс на виправлення, бо має намір боронити Україну. Цивільні позови потерпілих чоловік визнав у повному обсязі.

У суді сторона потерпілих попросила не призначати чоловікові ув’язнення, оскільки «батька це не поверне». Натомість попросили дати змогу потерпілому жити з родиною, працювати та виплачувати завдану шкоду.

Відтак водія визнали винним і призначили йому п’ять років тюрми, але звільнили від відбування покарання, обмежившись двома роками іспитового терміну. Також сумарно чоловік повинен відшкодувати родичам загиблого 1,7 мільйона гривень моральної компенсації.