Новини

Ворог змінив в Україні тактику застосування ракет

Як стало відомо, сталися зміни в тактиці застосування ворогом ракет. Він почав їх запускати вночі або випускаючи лише по кілька ракет.

18 лютого це був морський катер, який випустив чотири ракети. Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Рівне Вечірнє.

“На жаль, не всі вони були збиті, не завжди вдається досягнути стовідсоткового результату. Крилата ракета — це такий об’єкт, який не так уже й легко вразити. І лише завдяки тим вмінням і навичкам, яких набули наші воїни протиповітряної оборони, нам вдається досягати тих результатів, які ми мали напередодні — це 75-80 відсотків збиття такого типу ракет. Нагадаю, що такого досвіду не має жодна країна у світі”, — наголосив Юрій Ігнат.

Вочевидь, наразі нагнітає ситуацію довкола України. Для них наближаються певні «сакральні» дати — це і «дєнь защітніка атєчєства», і річниця від початку широкомасштабного вторгнення. На думку офіцера, такими поодинокими ударами чи запусками аеростатів вони хочуть тримати нас у постійній напрузі до цих дат.

“Для більш ефективного завдання ударів ворогу все ж треба більше розвідувальних даних, даних про розміщення наших сил та засобів ППО. Для цього вони застосовують, зокрема, і безпілотники, і от нещодавно — повітряні кулі. Усе заради того, щоб більшість їхніх ракет могли оминати зони роботи наших ППО. Ми ж робимо все можливе для того, щоб не дати противнику жодних шансів реалізувати свій задум”, — розповів речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.