Волинь Новини

На Волині «гуляє» відеоролик, у якому брешуть, що ракети не летять до центрів прийняття рішень

У волинському сегменті Facebook «гуляє» відеоролик, у якому антивакцинатор Остап Стахів разом з блогером Володимиром Паньчаком брешуть про те, що начебто ракети не летять по центрах прийняття рішень і туди, куди приїжджає Володимир Зеленський.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявили, що це ФЕЙК і МАНІПУЛЯЦІЯ!

 МЕСЕДЖ

«Хоч одна ракета прилетіла в наші так звані цар-села навколо наших обласних центрів? Хоч одна ракета прилетіла в Конча-Заспі? Хоч одна ракета прилетіла в якісь центри прийняття рішень? Наш головнокомандуючий приїжджає в Миколаїв і туди ракети не летять. В Херсон приїжджав. Хлопці, які зараз служать в ЗСУ розповідали мені, що коли наш головнокомандувач приїхав в Бахмут, то припинилася війна. Це договірна війна по знищенню нашого українського, і москальського народу».

СПРОСТУВАННЯ

Нагадаємо, що Остап Стахів – лідер руху антивакцинаторів в Україні. У листопаді 2021 року його звинуватили у замаху на повалення конституційного ладу в Україні. У своєму відео фейкороби брешуть про те, що російські ракети не летять до центрів прийняття рішень і «цар-сіл» навколо обласних центрів.

Нагадаємо, що головною ціллю  на початку війни і донині для росії було і є місто Київ. За даними Київської міської військової адміністрації станом на кінець 2022 року місто зазнало 52 російських повітряних атак. Усі ми стали свідками ракетних обстрілів і руйнувань, які зазнали села і містечка, які знаходяться неподалік столиці України – Буча, Ірпінь, Бородянка, Ворзель.

Стосовно того, чи прилітала ракета до Конча-Заспи під Києвом.  На початку березня 2022 року  на подвір’ї  президентської дачі знайшли уламок ракети. Володимир Зеленський прокоментував той випадок: «Мимо».

Варто додати і той факт, що російські ракети часто можуть і не потрапляти до своїх цілей. Їх збиває або українське ППО, або вони самі не вибухають.  До прикладу, на початку січня у Київській області знайшли ракету, яка не вибухнула, 10 лютого російська ракета впала біля автобусної зупинки  на Львівщині і не вибухнула.

Меседж про те, що коли Зеленський приїхав у місто Бахмут, то зупинилася війна, теж не відповідає дійсності.  Росія активно веде наступальні дії на Бахмут і населені пункти, які знаходяться неподалік,  починаючи з серпня 2022 року. На момент, коли Зеленський приїжджав в місто (20 грудня 2022 року) наступ посилився.  Бахмутський напрямок був одним із найгарячіших на фронті, там тривали важкі.

Дідівський метод кинути палити!

Через 30 секунд ти забудеш про цигарки назавжди!

Відповідно до оперативної інформації станом на 6:00 20.12.2022 від Генштабу ЗСУ противник і надалі зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямку. На цих напрямках противник продовжував вести штурмові дії здійснював обстріли з танків, мінометів, артилерії по наших позиціях в районах 30 населених  пунктів (в тому числі і Бахмут).

А станом на 18:00 наступальні дії на Бахмутському напрямку продовжилися, здійснювалися обстріли з танків та з усіх типів артилерії усіх позицій наших військ в районах 24 населених пунктів (в тому числі і Бахмут). Тобто, яки ми бачимо, обстріли не припинялися і «війна не зупинялася», як кажуть фейкороби.

Фейкороби маніпулюють і приїздом президента Зеленського на Миколаївщину, який відбувся 30 січня 2023 року. Зведення генштабу станом на 18:00 30 січня свідчать про те, що російські окупанти упродовж доби здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Очаків на Миколаївщині (розташоване за 60 кілометрів від міста  Миколаєва).

За інформацією Миколаївської ОВА 30 січня, ворог о 08:57, 09:07, 10:38, 11:57, 12:02 завдавав артилерійських ударів з РСЗВ по акваторії та населеному пункту Очаківської громади. Внаслідок чого зруйновано та пошкоджено адміністративні будівлі, житлові будинки та господарські споруди. Також о 23:12 ворог здійснював обстріл з РСЗВ по Куцурубській громаді.

ВИСНОВОК

Меседж про те, що ракети не долітають до центрів прийняття рішень і цар-сіл навколо обласних центрів – брехня, адже місто Київ станом на кінець 2022 року пережило 52 російські повітряні атаки. А війна не зупинялася там, де приїжджав з візитами президент Зеленський.