Волинь Новини

Поліщук запевнив, що вчителів не залишать без грошей

Міський голова наголосив про це сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету. Йшлося про те, що Кабінет Міністрів України своєю Постановою встановлює розмір всіх необхідних виплат працівникам освіти, а кошти на це не передбачає.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту міської ради Лілія Єлова розповіла, що у квітні минулого року з бюджету громади зняли 60 мільйонів гривень освітньої субвенції. Щоб виплатити заробітну плату педагогам у школах, в міському бюджеті вимушені були шукати додаткові 50 мільйонів гривень. Таким чином минулого року вдалося виплатити заробітну плату та відповідні нагороди усім працівникам освітніх закладів.

“Цього року, на жаль, теж є недофінансування освітньої субвенції з державного бюджету. 77 мільйонів гривень потрібно буде на забезпечення усіх необхідних виплат педагогам, працівникам шкіл, дитячих садочків, працівникам інших освітніх закладів, які є у нашій громаді. Виплати мають бути на належному рівні, який передбачений Постановою Кабінету Міністрів. Ці кошти будемо передбачати у бюджеті нашої громади. Ми своїх освітян не залишимо без заробітних плат”, – зазначив міський голова.