Новини

Молдова закрила свій повітряний простір

Як стало відомо, Республіка Молдова закрила свій повітряний простір. Як повідомляє інформаційне агентство Moldova Liberă польоти над територією сусідньої до України країни будуть недоступні до 16:00 за тамтешнім часом (часовий пояс однаковий з Києвом).

Причиною такого рішення Кишинева може бути невідомий розвідувальний дрон, котрий перетнув кордон зі сторони невизнаного Придністров’я. Офіційно підтвердження цієї інформації поки немає, передає Молодий Буковинець.

AirMoldova на своїй сторінці у Facebook підтвердила закриття повітряного простору. Також стало відомо, що через цей інцидент у розкладі рейсів будуть зміни.

“Шановні пасажири, тих, хто в аеропорту, на борту або збирається летіти сьогодні, будь ласка, зберігайте спокій і слідкуйте за інформаційними панелями в аеропорту онлайн на www.airmoldova.md і www.airport.md”, – йдеться у зверненні компанії.

Окрім цього Moldova Liberă повідомляє про те, що рейси, котрі повинні були прибути в Кишинів, здійснять свою посадку в румунському місті Ясси, що неподалік від кордону з Молдовою. Польоти з Молдови наразі затримані.