Волинь Новини

Голова Волиньради полетів до Вашингтону

На запрошення оргкомітету голова обласної ради Григорій Недопад у складі національної делегації взяв участь в Українському тижні у Вашингтоні.  Волинь також представляли секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко та керівник благодійного фонду «Добра справа» Юрій Слива.

Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у «Фейсбук».

Ukrainian week, організований з ініціативи однієї з найпотужніших і активних українських християнських діаспор, яка проживає в Сполучених Штатах Америки, об’єднав понад 500 делегатів української діаспори з різних штатів США, а також представників американського політикуму, бізнесу, науковців, релігійних діячів, волонтерів та благодійників. Мета – розширити партнерство, більше розповісти про виклики і труднощі, з якими сьогодні стикається Україна, та мотивувати до збільшення допомоги.

Кількома тижнями раніше з ініціативи Григорія Недопада на Волині відбулася координаційна зустріч за участі керівників найвищих представницьких органів західних областей, благодійників та релігійних лідерів, присвячена об’єднанню зусиль у здійсненні гуманітарних місій, допомоги війську та залученню міжнародної підтримки. Учасники зібрання тоді зійшлися на думці, що задля цієї мети варто ширше використовувати взаємодію з українською діаспорою, а також міжрегіональне співробітництво. З пріоритетів було визначено допомогу у протезуванні та реабілітації українських воїнів, оздоровлення дітей загиблих героїв, відновлення зруйнованих та будівництва нових об’єктів та впровадження різноманітних інвестиційно-інноваційних проектів. Над втіленням цього переліку у довгострокові домовленості волинська делегація спільно з колегами з інших областей і працювала у Вашингтоні.

Голова обласної ради Григорій Недопад розповів, що у рамках Ukrainian week представники української делегації  провели багато індивідуальних зустрічей із сенаторами, конгресменами, представниками різних регіонів США з метою налагодження і побудови партнерства. Також були учасниками інших заходів, серед яких круглий стіл: «Травми війни. Діти війни. Кроки допомоги»; Форум україно-американського партнерства; Міжнародний Саміт Релігійної Свободи, спільна участь у Національному Молитовному Сніданку США та Український Молитовний Сніданок за участі сенаторів та конгресменів США.

«Це був насичений подіями та емоціями тиждень. До нашої делегації доєдналися також воїни, які проходять протезування та реабілітацію у Сполучених Штатах, а ще дітки, які перебувають там в евакуації. Ми почули багато слів підтримки і запевнень у продовженні допомоги. Конкретику цієї допомоги обговорив під час зустрічі із засновниками кількох благодійних організацій. Результатом перемовин з конгресменами та сенаторами стали попередні домовленості про укладання партнерства між Волинню та кількома штатами. Зараз ми напрацьовуємо заходи і напрямки, які ляжуть в основу угоди про партнерство, в тому числі і повоєнне відновлення»,  – підсумував Григорій Недопад.