Волинь Новини

“ПАРЄ демонструє постійну підтримку України”, – Ірина Констанкевич про створення спеціального міжнародного трибуналу

Як стало відомо, напередодні Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, яким затвердила свої вимоги щодо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

Відтак, резолюція ПАРЄ щодо правових та правозахисних складових агресії РФ проти України стала основним документом щодо України, який ухвалили на поточній сесії асамблеї. У ньому значна увага приділена створенню нового міжнародно-правового механізму покарання за злочин агресії.

Відтак, напередодні у стінах ТРК «Аверс» народний депутат Ірина Констанкевич висловила власне бачення щодо цієї ситуації.

 

“Насправді, я хочу сказати, що міжнародні Інституції змінили своє ставлення до України за час війни. Парламентська асамблея Ради Європи демонструє майже стовідсоткову підтримку України і це полягає у тому, що вони вигнали росію і білорусь зі складу ПАРЄ .

Вони власне, заборонили російську мову, як мову спілкування. Зрештою, російським духом там навіть не пахне.

Хоча є приховані ФСБ –шні агенти. А також є люди які працюють в секретаріатах, тобто ті, які працюють на рівні супровідного персоналу. Але порівнюючи з усіма іншими ПАРЄ демонструє постійну підтримку України і це полягає у тому, що усі найважливіші резолюції були підтримані. Такою є позиція Генерального секретаря та Президента Тіні Кокса”, – резюмувала Ірина Констанкевич.