Важливо Волинь Новини

Необхідно більше розповідати про те, що росіяни вбивають наших митців, – Ірина Констанкевич

Як стало відомо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Відтак, напередодні у стінах ТРК «Аверс» народний депутат Ірина Констанкевич висловила власне бачення щодо цієї нашумівшої ситуації.

“В культурі я сподівалася все ж таки, що це люди інтелігентні і вони мали б пропускати це через призму певного критичного аналізу. На жаль, з того спілкування, що я мала з журналістами італійськими, німецькими. Я розумію, що ми не достатньо працюємо в цьому полі. Необхідно більше розповідати про те, що росіяни вбивають наших митців: письменників, операторів, журналістів, спортсменів. Поки вирішують яким чином допустити російських спорстменів до змаганнь – українські вже не поїдуть, тому що вони загинули.

Такі промовисті факти доходять до людей. Вони це починають чути. Проте, це треба робити не лише як парламентарям, які приїхали на сесію на декілька днів. Крім цього, мають працювати медіа спільноти, і на побутовому рівні цю інформацію необхідно доносити”, – зауважила політикиня Ірина Констанкевич.