Волинь Новини

На війні загинув фотограф і журналіст з Волині

На війні з Росією загинув житель Ковеля Максим Бурда, 30 січня 1997 року народження. Інформація про загибель Героя зʼявилася кількома днями раніше

Максим Бурда у мирному житті був відомим у Ковелі фотографом. Відповідний позитивний отримав і у війську. Фотографією Максим захопився ще у шкільному віці, тоді ж відзняв перше своє весілля. Потім постійно проходив курси для підвищення кваліфікації, оновлював техніку.

Свою ж дипломну роботу в Національному університеті «Острозька академія», де вчився на факультеті журналістики, присвятив військовій фотографії.

Максим був активістом. Його прізвище значиться серед співзасновників молодіжного хабу «Ватра – правильний простір», вступив до партії «Національний корпус» – політичного крила азовського руху. Ще у 2019 році Максим Бурда записався у списки місцевої тероборони. Постійно допомагав волонтерам, а паралельно здобував навики ведення бою та опановував тактичну медицину.

Через хворобу хребта Максим був комісований, тож за станом здоров’я мав право не воювати. Але у 2022 році він таки пішов на фронт. Був оператором БпЛА, допоміг нашій артилерії знищити багато техніки та живої сили.

Загинув Максим Бурда 26 січня 2023 року – за чотири дня до свого 26-річчя – поблизу Бахмута.

Чин похорону за загиблим відбудеться сьогодні о 12:00 у Свято-Благовіщенському соборі у Ковелі. Поховають Максима Бурду на Алеї Героїв міського цвинтаря.