Волинь Новини

Повідомили можливі варіанти нових назв вулиць населених пунктів Шацької громади

Як стало відомо, в Шацькій громаді перейменують вулиці, що мають у собі радянські, російські і білоруські маркери культури та історії.

Про це йдеться на сайті Шацької селищної ради, передає Район. Шацьк.

Перелік вулиць та провулків, які необхідно перейменувати, а також найменування, які пропонується їм присвоїти, сформовані робочою групою з перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Шацької селищної територіальної громади (керівниця групи – Ольга Сахарук, заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради).

Пропозиції (зауваження) з цього питання бажаючі можуть подати в усній або письмовій формі до Шацької селищної ради. Для цього потрібно вказати прізвище, ім’я, по батькові та адресу й надіслати протягом 60 днів з дати публікації повідомлення про проведення обговорення (1 лютого 2023 року).

Адреса ради: 44000, Волинська область, Ковельський район, смт Шацьк, вул. 50 років Перемоги, 1 Б, електронна пошта: [email protected].

У разі надходження таких пропозицій (зауважень) вони будуть враховані під час громадських слухань, проведення яких планується на 2 квітня 2023 року о 16.00 годині у приміщенні селищної ради.

З 1 березня на офіційному сайті Шацької селищної ради буде проводитися опитування щодо нових назв вулиць шляхом заповнення форми в електронному вигляді.

Найменування та перейменування об’єктів топоніміки проводиться з обов’язковим врахуванням загальних інтересів територіальної громади, а також географічних, історичних, топонімічних, культурних та інших особливостей об’єктів топоніміки, які планується перейменувати.

При найменуванні та перейменуванні об’єктів топоніміки не допускається повторення вже існуючих назв інших об’єктів топоніміки, які знаходяться у межах  населеного пункту територіальної громади.