Важливо Волинь Новини

Сьогодні мужньому захиснику з Волині виповнилося б 53 роки. ФОТО.

Герой Смітюх Сергій Олексійович народився 1 лютого 1970 року у багатодітній родині у селі Житнівка Камінь-Каширського району.

 

Навчався у Боровенській середній школі. Строкову службу проходив в місті Котбус (Німеччина) в 63-ій десантно-штурмовій бригаді.

 

Закінчив Вищу слідчу школу та Харківську юридичну академію імені Ярослава Мудрого. Здобувши фах юриста, був направлений на роботу до Ковельського відділу міліції, де обіймав посаду слідчого.

Понад двадцять років працював в правоохоронних органах. Наприкінці 2014 року вийшов на пенсію за вислугою років у званні підполковника.

 

Сергій Олексійович, який мав золоті руки, працював в українських, а потім і в європейських будівельних фірмах.

У 2015 році, аби рідні не переживали, сказав, що знову їде на роботу, а насправді поповнив ряди захисників України у зоні бойових дій АТО.

 

Повномасштабне вторгнення росії в Україну застало його на заробітках за кордоном. У перші ж дні Сергій Олексійович повернувся додому і відразу пішов до військкомату.

Він героїчно боронив рідну землю. 11 березня 2022 року під Волновахою, що на Донеччині, під час виконання бойового завдання обірвалося життя мужнього воїна Сергія Смітюха.

Похований на Алеї Героїв Ковельського міського кладовища.

За мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Смітюху Сергію Олексійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ковеля» (посмертно) (рішення Ковельської міської ради від 28 липня 2022 року №24/38).