Волинь Новини

У Луцьку виставили на аукціон браслет “Азовсталь”, щоб допомогти волинській бригаді

У Луцьку виставили на аукціон браслет “Азовсталь” з останньої, довоєнної партії сталі металургійного комбінату. Для розіграшу його передала волонтерка Аліна Бендас із села Привітне Володимирського району, – пише Суспільне.

Суспільному волинянка розповіла: браслет із зображенням тризуба із п`яти грамів сталі, зроблений одним з українських ювелірних заводів для збору грошей на потреби Збройних сил України.

Вони (браслети – ред.) продавались один день. Їхній тираж був 10 тисяч. І в перший день я його встигла купити, потім уже їх в продажі не було”, – пригадує Аліна. Додає: для неї комбінат “Азовсталь” є символом незламності українців.

У Луцьку виставили на аукціон браслет "Азовсталь", щоб допомогти волинській бригаді
Аліна Бендас.

Волинянка купувала браслет собі, згодом, каже Аліна, вирішила віддати прикрасу на благодійність. Разом з волонтеркою Роксоланою Несторук влаштували аукціон, щоб зібрати гроші на купівлю квадрокоптерів для 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Люди виснажені, і фінансово, і морально. У нас кожен другий волонтер: і донатить, і збирає, і віддає усі свої сили на наближення перемоги. Я виставила публікацію в сторіс, в інстаграмі, що можливо в когось є ідеї, як можна пришвидшити збір коштів на дрони”, – говорить волонтерка.

У Луцьку виставили на аукціон браслет "Азовсталь", щоб допомогти волинській бригаді
Волонтерка Роксолана Несторук. Суспільне Луцьк

На аукціоні представили 200 номерів, ціна одного – 100 гривень. Розіграш стартував 21-го січня, за першу добу, говорить Роксолана, викупили 100 лотів. “Як усі лоти, всі номерки будуть забрані, в той день, чи на наступний, в залежності, як у нас буде з електроенергією, проведемо онлайн розіграш”, – розповіла Роксолана Несторук.

У Луцьку виставили на аукціон браслет "Азовсталь", щоб допомогти волинській бригаді
Аліна та Роксолана показують браслет. Суспільне Луцьк

Зібрані на аукціоні гроші долучать до купівлі двох дронів, ціна яких 240 тисяч гривень.