Новини

У Рівному — нова електростанція

Як стало відомо, у Рівному запущено нову електростанцію. Вона здійснюватиме автономне живлення однієї з найбільших міських котелень, щоб забезпечити її роботу навіть у разі відключення світла.

Цей об’єкт ввели в експлуатацію фахівці ТОВ «Рівнетеплое­нерго» та групи компаній «Укртепло». Його вартість становить 300 тисяч євро. Потужність — один мегават. Для порівняння, це одночасна робота 50 тисяч лампочок. Всього у місті пла­нують встановити 12 таких електростанцій, які вироблятимуть близько 40 МВт електроенергії. Тут створюватимуться децен­тралізовані електричні мережі, аби споживачі не залежали від відключення електроенергії, передає Високий Замок.

Як свідчать архівні джерела, перша електростанція у Рівно­му була запущена 1912 року. Працювала на вугіллі за допомо­гою двох газогенераторних двигунів італійського виробництва потужністю 90 кінських сил кожен. І освітлювала найважливіші об’єкти: палац Любомирських, казарми у військовому містеч­ку, а також приватні будинки на кількох вулицях.