Волинь Новини

У місті на Волині всі котельні працюють на генераторах

18 котелень у Володимирі забезпечують теплом 6,5 тисяч абонентів. Під час аварійних або планових вимкнень електроенергії, газові котли перемикаються на генераторне живлення, – розповів Суспільному начальник енергетичної служби комунального підприємства “Володимиртепло” Руслан Корець.

Це забезпечує безперебійну подачу тепла.

Поки немає електропостачання, опалення у домівках володимирчан, закладах бюджетної сфери та комерційних споживачів не зникає. “Середній розхід палива на дизельному генераторі – дев’ять літрів, в залежності від потужностей, бо часом вмикають один котел, а часом два, залежно від температури повітря”, – говорить Руслан Корець.

У місті на Волині котельні працюють на генераторах
Начальник енергетичної служби комунального підприємства “Володимиртепло” Руслан Корець. Фото: Суспільне Луцьк

Загалом на котельнях Володимира встановили 17 генераторів потужністю від 168 до п’яти кіловатів. Частково на їх закупівлю виділили гроші з місцевого бюджету. В цілому вартість по генераторах становить шість мільйонів 300 тисяч гривень, – розповів директор комунального підприємства “Володимиртепло” Сергій Коба.

Від листопада минулого року на котельнях Володимира для роботи генераторів використали пального на мільйон гривень, гроші виділили з міського бюджету, – сказав Сергій Коба.