Важливо Волинь Новини

Повітряна тривога на Волині: в кількох областях є влучання

Як стало відомо, по всій Україні сьогодні вранці оголошено повітряну тривогу. До слова, на Волині пролунав сигнал повітряної тривоги о8:11.

Через короткий проміжок часу голова Офісу президента повідомив, що над нашою територією вже збито перші ракети росіян.

Через ракетну загрозу в низці областей вібулися екстренні відключення електроенергії, передає УНІАН.

Про перші ракети над Україною повідомив Віталій Кім. За його даними над Миколаївською областю в бік північного заходу пролетіли дві ракети. Також про дві ракети, запущені по Кривому Рогу повідомив мер міста Вілкул.

Влада Черкаської та Київської областей повідомили про підвищену ракетну загрозу.

9:00 в Дніпропетровській, Вінницькій, Київській областях працює ППО. Чути вибухи в Одесі.

9:11 глава Вінницької ОВА повідомив, що в області триває повітряний бій.

“Повітряні сили ЗСУ контролюють повітряний простір над Вінниччиною”, – додав Борзов.

09:15 повторна робота ППО в Одеській області. Спрацювала ППО в Житомирській області.

09:26 західна частина Кіровоградської області та окремі мікрорайони обласного центру зараз без світла. Як повідомив голова Кіровоградської ОВА Райкович, енергетики відключили електрику через загрозу ракетних ударів.

9:27 повторна робота ППО у Вінницькій області.

9:30 Російські ракети рухаються у напрямку Львівської області, повідомили в ОВА. Глава ОВА Максим Козицький закликав усіх залишатися в укриттях, нічого не фотографувати та не викладати в інтернет. “Якщо ви побачили підозрілий літальний апарат, повідомте про нього Силам ППО за допомогою чат-бота в телеграмі “Хто летить (https://t.me/rusrocketfly_bot)””, – звернувся Козицький до громадян.

09:35 прес-секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що ЗСУ очікують запуску понад 30 ворожих ракет. Наразі працює ППО.

“Ворог приділяє найбільшу увагу центру України. Інформації про безпілотнии у повітряному просторі України поки що немає”, – повідомив він.

9:43 В Одесі чутно звуки вибухів. Також повідомляється про повторну роботу ППО над Одещиною.

9:49 через знеструмлення окремих ділянок 2 з 70 внутрішніх рейсів “Укрзалізниці” затримуються на 30 хвилин і більше, повідомляє прес-служба підприємства. Зокрема затримуються поїзди №43/44 Івано-Франківськ – Київ (+1:08) та №743/744 Київ – Львів (+0:46)

“У зв’язку з пошкодженнями контактної мережі на Донецькій залізниці організовано пересадку пасажирів рейсу №712/711 Київ — Краматорськ до спальних вагонів під резервним тепловозом, зворотна відправка з Краматорська очікується із затримкою, про яку наша поїзна бригада повідомить додатково. Посадка та висадка у містах, де оголошено повітряну тривогу, продовжується підземними переходами”, – пояснили в “Укразалізниці”.

9:52 в Житомирській області повторно працює ППО.

9:57 прес-секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що у кількох областях, зокрема на Вінниччині, є влучання. Ігнат закликав українців залишатися в укриттях, тому що не виключено, що ракети також летітимуть і в інші області.

9:59 на Дніпропетровщині працює ППО.

10:00 начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що росіяни випустили по в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет.

“Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті! Проте небезпека повітряних ударів не минула. Перебувайте в укриттях до завершення тривоги”, – Попко.

10:01 в Запорізькому районі за попереднью інформацією працює ППО.

10:07 мер столиці Віталій Кличко повідомив про вибух у Києві і закликав містян бути в укриттях.

10:11 у Вінницькій області є влучання ворожих ракет, на щастя постраждалих нема. Всі оперативні служби працюють на місці, повідомили в ОВА.

10:17 з білоруського аеродрому “Мачулищі” зафіксовано зліт російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

10:22 за даними мера Києва Віталія Кличка, вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. “Всі служби слідують на місце. Деталі згодом”, – зазначив він.

10:25 за даними моніторингової групи “Беларуські гаюн” з аеродрому “Мачулищі” злетів російський МіГ-31К – носій “Кинжалів”.

10:27 в Одесі пошкоджено два енергооб’єкти, повідомив начальник РВА Юрій Крук. Постраждалих внаслідок атаки немає.

10:40 внаслідок падіння частини ракети в Голосіївському районі є постраждалі. Як зазначивли в КМВА, інформація уточнюється.

10:42 в Хмельницькій ОВА попередили: “Готуємося до другої хвилі ракет. Перебувайте в укриттях”.