Волинь Новини

Під Луцьком люди згоріли живцем: подробиці

У селі Кульчин Луцької громади двоє чоловіків, які сиділи за чаркою, загинули у вогні. І хоч надзвичайники прибули до палаючої хати за 11 хвилин від моменту виклику, врятувати господаря та його сусіда не змогли.

Про те, що палає хата на вулиці Молодіжній вогнеборцям повідомили сусіди, повідомляє ВСН з посиланням на сюжет 12 каналу. 

Потрібно звертати увагу на металевий лист перед пічкою, щоб був битий.

«Вже за 11 хвилин прибув перший підрозділ першого рятувального загону, подали два стволи на гасіння пожежі в складі двох ланок газодимозахисної служби. Вогнем знищено перекриттяна площі 20 метрів квадратних, речі домашнього вжитку та меблі», – розповів начальник сектору цивільного захисту Юрій Дмитрук.

У палаючому будинку, як з’ясувалось згодом, були люди. Двох чоловіків – господаря хати та чоловіка, який жив на сусідній вулиці, врятувати, на жаль, не вдалося. Загиблим було 67 та 50 років.

«Тіла загиблих були в житловій кімнаті одній, і в іншій. Двох різних житлових кімнатах. Ймовірна причина пожежі – недолік конструкцій при експлуатації печей та димарів», – зазначив Юрій Дмитрук.

Один із загиблих, переконаний надзвичайник, намагався вибратися із будинку. Утім, не зміг.

Юрій Дмитрук каже: цей недолік в зимовий період часто стає причиною пожеж в житлових будинках. І черей нього нерідко гинуть люди.

«Наші люди не дотримуються правил пожежної безпеки повністю. Потрібно звертати увагу на металевий лист перед пічкою, щоб був битий. Зберігання дров, які підпалюють. Це все – люди нехтують цими правилами, і тому відбуваються такі наслідки в нас», – наголосив начальник сектору цивільного захисту.

І додає, якби загиблі були тверезими, швидше за все, вони б лишилися живими. В день пожежі чоловіки випивали, тому оперативно зреагувати на задимлення й вибратися з хати вони не змогли.