Волинь Новини

На Рівненщині чоловік напав з косою на військового, який вручав повістку

На Рівненщині судили чоловіка, який напав із косою на військового, який приніс повістку.

Про це пише rivne.media.

Як йдеться у судовому рішенні, інцидент стався 13 вересня минулого року. Тоді у село Красносілля на Гощанщині приїхав лейтенант разом зі старшим солдатом, аби вручити повістку.

Проте з’ясувалось, що військовозобов’язаного на той момент вдома не було. Тому до працівників військкомату вийшли його родичі.

«(Обвинувачений) вчинив сварку, під час якої вів себе агресивно, та нецензурно висловлювався на адресу потерпілого, після чого […] з метою припинення законної діяльності [військового], передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, продовжуючи нецензурно висловлюватися, взяв у руки косу та здійснив напад на лейтенанта, намагаючись заподіяти останньому тяжкі тілесні ушкодження», – йдеться у матеріалах справи.

Чоловік зупинився лише після трьох попереджувальних пострілів, потім він утік із місця події.

Обвинувачений визнав свою провину та підтвердив обставини, викладені у обвинувальному акті.

За його словами, йому здалося, що військові зайшли на подвір`я без дозволу. Це не сподобалося чоловіку, тому він хотів їх вигнати. Також обіцяв, що подібне не повториться, просив пробачення.

Суд розцінив це як пом’якшуючу обставину.

Відтак, суд визнав чоловіка визнав чоловіка винним у порушенні ч.1 ст. 350 ККУ (погроза щодо службової особи) та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, водночас звільнив від з іспитовим строком, терміном у три роки.