Важливо Волинь Новини

Лесин виш у часі війни: повідомили, які відбулися освітні трансформації

Як відомо, 24 лютого 2022 року – болюча дата, яка розділила життя всіх українців на «до» і «після».

Відтак, життя після ганебного російського вторгнення має дещо інше забарвлення – тепер у ньому замість спокою постійні тривоги.

Утім, викладацька спільнота та адміністрація Волинського національного університету з неабиякою відповідальністю щодня долає чимало викликів, що випали на долю вищого навчального закладу.

Про те як викладачі, так і студенти університету гідно адаптувалися до реалій війни розповів під час звітування ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось сьогодні, 24 січня. 

“Відтак, очне навчання – це не лише гарний привід продовжувати освітній процес, а й можливість неабияк розширити горизонти викладацької співпраці зі студенством”, – зауважив Анатолій Цьось.

“Ми відкриваємо нові спеціальності для вступу до нашого університету. Вже є ліцензія і ми будемо точно набирати на перший курс студентів на спеціальність “Правоохоронна діяльність “. Тим паче, існує задум щодо реалізації нової освітньої програми «Перукарська справа і декоративна косметика».

Крім цього, зростає кількість публікацій. Відтак, викладачі незалежно від умов воєнного стану підвищують свій науковий потенціал. Також в цьому році ми відкрили спеціалізовані вчені ради”, – підкреслив ректор Лесиного вишу.

Зазначимо, колектив волинського університету із початку повномасштабного вторгнення активно допомагає бійцям, які боронять нашу державу.

 

“Ми допомагаємо Збройним силам максимально і робимо усе можливе, що може зробити університет.
У цьому році була досить тісна співпраця з нашою легендарною 14 – окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого. Я тричі їздив у різні регіони: Баштанівка, Бахмут, Куп’янськ. А також особисто зустрічався з командиром, який щиро подякував нашому колективу за допомогу”,  – зазначив Анатолій Цьось.



 

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА