Волинь Новини

У Луцьку білорус ошукав чоловіка на 100 тисяч гривень

У Луцьку двоє шахраїв пообіцяли чоловіку за 100 тисяч гривень пригнати джип з-за кордону, проте наміру робити це не мали. На лаві підсудних опинився лише один з шахраїв, який є громадянином Білорусі.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду, передає ІА «Волинські новини».

Як ідеться у матеріалах справи, невстановлена особа розміщувала на OLX оголошення про продаж неіснуючих авто. Людям шахрай говорив, що автомобіль є в наявності і його можна ввезти на територію України, просивши в них завдаток на картку. Обвинувачений Федір Р. у цій схемі повинен був використовувати власні карткові рахунки, аби здійснювати за їх допомогою обготівкування грошових коштів, отримані шляхом обману.

У квітні минулого року на гачок шахраїв потрапив чоловік, якому під час телефонних розмов та переписки у вайбері пообіцяли пригнати джип за 98 тисяч гривень. Шахраї сказали потерпілому, що для цього йому необхідно перерахувати усю суму, і чоловік це зробив, не підозрюючи обману. Після цього білорус, який проходив обвинуваченим у цій справі, зняв частину коштів у банкоматі.

У суді він визнав свою вину, підтвердивши обставини вчинення злочину. Оскільки потерпілому відшкодували усі збитки, він не наполягав на суворому покаранні.

В підсумку суд оштрафував злочинця на 40 тисяч 800 гривень.