Важливо Волинь Новини

Від Волині до Чернігівської області: у ДПСУ пояснили як проводять укріплення кордону

Росіяни можуть спробувати здійснити наступ по всіх напрямках і використати Білорусь для відволікання і провокацій. Утім, наразі, наступ з Білорусі є малоймовірним.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі 24 Каналу, передає Молодий Буковинець.

За його словами, загроза наступу з Білорусі існує постійно, а тому усі відповідні структури України стежать за ситуацією. Демченко запевнив, у разі збільшення кількості живої сили, військові одразу це зафіксують.

Наразі у Білорусі недостатньо сил і засобів ворога для наступу, але від росіян можна очікувати чого завгодно.

“Ми маємо бути готові до будь-якої ситуації. У будь-який момент Росія може використати навіть ті незначні сили, які там перебувають, в разі, якщо вона спробує створити спробу наступу по всіх напрямках. Зокрема, Білорусь тоді буде відволікаючим маневром, не маючи достатніх сил, вони будуть робити якісь провокації”, – висловився Демченко.

Речник ДПСУ попередив, що росіяни можуть нагнітати тут ситуацію, щоб Україна тримала на цьому напрямку певні сили й засоби та не могла їх перекинути на “гарячіші” напрямки.

До слова, у грудні 2022 року речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що Україна укріплює всю ділянку кордону з білоруссю – від Волині до Чернігівщини, аби бути готовою до розвитку будь-якої ситуації на фронті, але наразі ворожого ударного угрупування там не зафіксовано.