Важливо Волинь Новини

«Разом у молитві за мир та Перемогу України» – на Волині організували регіональну об‘єднавчу зустріч

18 січня у стінах Волинської обласної ради відбулася молитовна година та робоча зустріч голів обласних рад Західного регіону.

Захід відбувся за ініціативи голови Волиньради Григорія Недопада та за підтримки координатора Руху молитовних сніданків України Павла Унгуряна.

Участь у зібранні взяли керівники Львівської, Тернопільської, Рівненської, Закарпатської Хмельницької обласних рад, заступники голови та очільники депутатських фракцій Волиньради, представники міських рад, парламентарі Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов, радниця голови Асоціації міст України Оксана Продан, заступник голови ОВА Юрій Гупало, духовні лідери майже усіх релігійних конфесій краю, військові, засновники благодійних фондів, ректори волинських вишів, регіональні координатори Руху молитовних сніданків.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок російської агресії військових та цивільних, а також під проводом митрополита Луцького і Волинського Михаїла склали спільну молитву за найшвидшу перемогу та справедливий мир в Україні. Окрім того, учасники молитовної години обмінялися думками про значення віри в житті людини і країни, християнські цінності як основу та рушійну силу одночасно, а також боротьбу у цій війні не лише за території і державність, а й за духовність, церкву і свідомість.

«Дякую за спільну роботу, дякую за спільну молитву та вшанування пам’яті загиблих українців. росія зазіхнула не лише на наші кордони, вона зазіхнула на наші духовні цінності. Очевидно, що їх має захищати кожен на своєму місці. Ті духовні і християнські цінності, які у нас є – це наш фундамент, наше опертя, і разом з тим наша рушійна сила у цій боротьбі. Коли нас, об‘єднаних спільною метою, багато – перемога неминуча!» – каже народна депутатка Ірина Констанкевич.

Друга частина зустрічі за участі керівників найвищих представницьких органів західних областей була присвячена координації та об’єднанню зусиль у здійсненні гуманітарних місій, допомоги війську та залученню міжнародної підтримки.

Координатор Руху молитовних сніданків України Павло Унгурян зазначив, що хорошою нагодою для цього буде запланований наприкінці січня – на початку лютого у Сполучених Штатах Америки Український тиждень. Під час якого Асоціація християн-законодавців, яка об’єднує у своїх лавах авторитетних сенаторів та конгресменів, готова до підписання довгострокових угод з протезування військових, оздоровлення дітей загиблих українських героїв, відновлення зруйнованих та будівництва нових об’єктів, забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та впровадження різноманітних інвестиційних проєктів.

Він вважає, що ініціатором таких домовленостей повинні стати і церкви, а Україна має використати усі можливості тісніших контактів із західним християнством. Павло Унгурян запевняє: значного успіху досягли ті країни, які вдалися до практичного застосування християнських цінностей. І Україні належить використати цей досвід і розбудовувати християнську державу. «Не менш ретельно і наполегливо як економіку, мусимо розвивати і духовність. Бог, родина, Україна – це наш національний духовний тризуб», – переконаний Павло Унгурян.