Важливо Волинь Новини

Щирі співчуття: внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинув чоловік випускниці ВНУ

Як стало відомо, вранці 18 січня у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС.

Відтак, керівництво, професорсько-викладацький склад, студенти та працівники Волинського національного університету імені Лесі Українки висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблих та постраждалих унаслідок авіакатастрофи в місті Бровари на Київщині.

Про це йдеться на сайті Волинського національного університету імені Лесі Українки.

“За попередніми даними, через падіння гвинтокрила біля дитячого садка та житлового будинку загинуло 17 людей, зокрема діти. Також на борту вертольота було керівництво Міністерства внутрішніх справ України – міністр Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович.

Висловлюємо найщиріші співчуття випускниці факультету міжнародних відносин Людмилі Коваленко з приводу трагічної загибелі чоловіка Євгенія Єніна.

Смерть людей приносить невимовний біль родинам, які понесли непоправну втрату. Глибоко сумуємо з родинами усіх трагічно загиблих унаслідок авіакатастрофи. Хай Всемилостивий Господь упоїть душі загиблих в оселях праведних. Вічна пам’ять”, – йдеться у дописі.

 

Ким був загиблий Євген Єнін

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін, який загинув внаслідок падіння службового вертольота на дитсадок у Броварах біля Києва, пройшов свій кар’єрний шлях від роботи в Службі безпеки України, та 15 років служби в Міністерстві закордонних справ до заступника керівника силового відомства.

Уродженець Дніпра, у листопаді він встиг відсвяткувати свій 42-й День народження. Освіту Єнін здобув в Національній академії Служби безпеки України, яку закінчив з відзнакою, а у У 2010 році захистив дисертацію на тему «Забезпечення національних інтересів України у процесі врегулювання придністровського конфлікту» та здобув науковий ступінь кандидата політичних наук.

Після роботи в СБУ у 2005 році Євген Єнін перейшов на дипломатичну роботу. Зокрема до 2010 року він був секретарем посольства України в Молдові,  курував питання  придністровського врегулювання.

7 червня 2016 року Єніна призначили заступником Генерального прокурора України Юрія Луценка. На цій посаді він пробув до квітня 2019 року.  Через рік, у квітні 2020 року, Єнін став заступником голови МЗС України Дмитра Кулеби.

На посаду першого заступника міністра МВС Дениса Монастирського Євген Єнін був призначений 6 вересня 2021 року. 

З початком повномасштабного російського вторгнення Євген Єнін брав участь у захисті столиці, працював над виявленням ворожих диверсійних груп.