Волинь Новини

Шацька громада: майже дві сотні сімей військовослужбовців отримали пільги на тверде паливо

Як стало відомо, від початку осені Шацька селищна рада з власної ініціативи прийняла тимчасовий Порядок забезпечення твердим паливом військовослужбовців, які беруть участь у заходах з оборони та відсічі рф. Даний Порядок був прийнятий до врегулювання питання отримання військовослужбовцями статусу учасника бойових дій та відповідно передбачених ним пільг на тверде паливо від держави (дрова) з метою допомоги їхнім сім’ям в умовах війни у період опалювального сезону.

Про це інформують у Шацькій селищній раді, передає Район. Шацьк.

Відповідно до згаданого Порядку, дія якого завершилася 31 грудня 2022 року, допомогу до опалювального сезону отримали 188 сімей військовослужбовців Шацької громади: 109 сімей – дровами (по 5 м куб. кожна; всього – 545 м куб.), 79 – коштами (по 4 тисячі гривень компенсації на купівлю твердого палива; всього виплачено 316 тисячі гривень).

21 жовтня 2022 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови № 413 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій  осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України й брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення». Цими змінами Уряд поширив дію Порядку на всіх, хто боронить на фронтах Українську державу.

Порядком визначено механізм збору документів та отримання статусу учасника бойових дій. Відповідно до законодавства України цей статус передбачає ряд пільг, в тому числі та забезпечення бійців твердим паливом (дровами).

Тому для отримання вище зазначених пільг військовослужбовцям Шацької громади найперше слід звернутися до 4 відділу  Ковельського РТЦК та СП за адресою: смт Шацьк, вул. Шевченка, 2, де їм нададуть консультацію та методичну допомогу в питанні збору документів, необхідних для надання статусу учасника бойових дій.

Далі військовослужбовцям зі статусом УБД необхідно звернутися у відділ «ЦНАП» Шацької селищної ради для оформлення передбачених державою пільг (знижки на придбання твердого палива, комунальні послуги тощо).