Важливо Волинь Новини

Вчителька з Ковеля передала з Польщі генератор для своїх учнів

24-річна Мар’яна Місяць навчає 100 діток англійської мови

Про неї написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Ковеля Ігор Чайка, – пише Волинь

«Вона мені написала в особисті повідомлення.

Пообіцяла – і привезла.

Це з історій про тих ковельчан, які просто люблять своє місто. І діють.

Знайомтеся, Мар’яна Місяць. Коли в Ковелі були критичні перебої зі світлом, Мар’яна думала про дітей, що було б добре, аби вони мали місце для занять та ігор, поки, наприклад, вдома нема світла.

Дякую, що задум допомогти своїм учням виходити на онлайн-зв’язок масштабувався у таку допомогу!

Мар’яна у свої 24 роки має приватну школу англійської, навчає мови понад 100 учнів. На початку повномасштабного вторгнення вона виїхала з сім’єю до Польщі, де доєдналася до спільноти волонтерів, і де не припиняла проводити заняття з англійської онлайн.

А коли в Україні почалися серйозні проблеми з електропостачанням – уроки проводити стало важче, бо діти не мали змоги вийти на зв’язок. Так і виникла ідея придбати генератор, щоб він слугував потребам дітей.

 

За підказкою і допомогою БО «Карітас», з якими познайомилася в Польщі, Мар’яна знайшла і придбала за власні кошти якісний, бензиновий генератора на 2.7 кВт.

Достатньо потужний, щоб дати світло на кімнату, щоб зарядити телефони чи заживити невеликого обігрівача.

Тож узгодили з Мар’яною, що генератор поставимо на баланс пункту незламності, що в садочку №6 на вул. Володимирській, і, за потреби, його вмикатимуть для додаткового живлення простору для дітей.

Поки Мар’яна в Польщі – зі своїми ковельськими учнями бачиться онлайн. Але зізнається, що мріє про заняття наживо, і планує повернутися додому.

Дякую, що задум допомогти своїм учням виходити на онлайн-зв’язок масштабувався у таку допомогу! Ви, хоч поки і на відстані, – але поруч!».